Betonreparatie en renovatie

Beton is een sterk en duurzaam materiaal, mits goed onderhouden. Maar er is vaak sprake van betonschade. Schade aan betonconstructies kan veel verschillende oorzaken hebben zoals:
Temperatuurschommelingen, vocht, wind, zuren, zouten, organische stoffen, algen, mos, overbelasting, constructiefouten etc.

Beton kan ook worden aangetast door verroest ijzer in het beton. Men ziet dit vooral bij balkons, galerijen, funderingen of bruggen. Na verloop van tijd kan deze schade ernstige vormen aannemen.
Afgesprongen betondeeltjes, scheurtjes en roestvlekken zijn signalen die waarschuwen voor betonschade.

Het beschadigde betonwerk kan zowel met minerale als epoxy gebonden mortels worden hersteld door middel van spuitbeton of het handmatig herstellen doormiddel van spaan, troffel en/of gieten.

Alvorens het betonoppervlak opnieuw wordt bekleed, dienen de loszittende betondelen te worden verwijderd tot het punt bereikt is dat er geen door roest aangetast ijzer meer aanwezig is. Vervolgens wordt het wapeningsstaal voorzien van een coating en kan het afgewerkt worden met een reparatiemortel.

Betonconstructies kunnen worden voorzien van een sterke "coating" om weersinvloeden zoveel als mogelijk te vermijden. Zowel oude betonconstructies die gerenoveerd zijn als nieuwe betonwerken kunnen met een beschermlaag(en) behandeld worden.

Betonpro Nederland BV heeft uitgebreide ervaring op het gebied van het repareren en renoveren van betonconstructies.
Betonpro Nederland  BV heeft de kennis en middelen in huis om veel voorkomende problemen met beton te herstellen en te voorkomen.

Neem contact met ons op voor een afspraak ter plaatse om uw problemen te inventariseren en een gedegen advies op te stellen.